Pages

četvrtak, 2. studenoga 2017.

KOKOS KOLAČ - KREMASTI KOLAČ KOJI ĆE VAS OSVOJITI NA PRVI ZALOGAJ


Sastojci:

Za osnovu:
2 jaja
200 gr. secer
200 ml. mleko
100 ml. ulje
200 gr. brasno
1 pecivo
2 zlice kakao

Za fil:
1 l. mleko
250 gr. secer
7 zlice griz
200 gr. kokos

Priprema:

1. Jaja umutite sa secerom i kad su dobro umuteni dodate mleko, ulje, brasno u koje se predhodno pomesali pecivo i kakao, pa pola od ove smese isturite u pleh broj 30 i stavite u pecnicu. Kad je upola peceno izvadite iz rerne, isturite pripremljeni fil, a iznad fila isturite preostalu polovinu od smjese za osnovu i vratite u pecnici da se sve zajedno dopece.ž
2. Izvadite i glazirajte sa glazurom koja vam je najbolja.
3. Fil: U 200 ml. mleka stavit griz i ostaviti da tako stoji dok se preostalo mleko od 800 ml. kuha sa secerom. Kad prokuha mleko dodamo ukisnuti griz i kuvati do manju gustocu od pudinga, sklonite sa sporeta i dodati kokos, izmesati.

Posluživanje:
Ja prvo pripremam fil i onda pravim osnovu. Ovaj kolac mozete ako zelite da delite da bude na tri dela, na jedan deo – jednostavno kako vam volja. Danas ja pripremala u dva dela, a ako je pravite u jedan dio (ispeci celu smjesu za osnovu i iznad njega isipati fil, tada mi izgleda ko torta. Da se uverite da je zaista dobar morate to napravite. Dobar vam tek uz ovog predobrog kolaca u ljepo drustvo.

Nema komentara:

Objavi komentar