Pages

subota, 4. studenoga 2017.

GIBANICA MAFINI - BRZO I UKUSNO JELO

Još jedan način da se spremi tradicionalna gibanica-posebno ako nemate puno vremena. 
Sastojci
    fil
    500 gr punomasnog sira
    4 jajeta
    1/2 šolje jogurta
    100 gr ulja
    po potrebi soli

    kore
    1/2 kg kora za pite i gibanice




Priprema

    1.
    Sir izmrviti viljuškom
    2.
    Žumanca odvojiti od belanaca i dodati u sir
    3.
    belanca viljuškom dobro umItiti u posebnoj posudi i dodati u fil
    4.
    Dodati jogurt i ulje
    5.
    fil dobro izmešati ali neka ostanu sitne grudvice od sira.
    6.
    Uzimati po jednu koru i umakati u fil ,a zatim kao lopricu staviti u pleh za mafine, koji ste dobro nauljili.
    https://www.coolinarika.com/slika/41233
    7.
    Pećnicu zagrejati na 200 C
    8.
    Peći oko 20 min, da pite porumene.

Posluživanje

za doručak ili večeru, uz jogurt ili pivo..svakako će vam prijati

Nema komentara:

Objavi komentar