Još jedan način da se spremi tradicionalna gibanica-posebno ako nemate puno vremena.
Sastojci
fil
500 gr punomasnog sira
4 jajeta
1/2 šolje jogurta
100 gr ulja
po potrebi soli
kore
1/2 kg kora za pite i gibanice
Priprema
1.
Sir izmrviti viljuškom
2.
Žumanca odvojiti od belanaca i dodati u sir
3.
belanca viljuškom dobro umItiti u posebnoj posudi i dodati u fil
4.
Dodati jogurt i ulje
5.
fil dobro izmešati ali neka ostanu sitne grudvice od sira.
6.
Uzimati po jednu koru i umakati u fil ,a zatim kao lopricu staviti u pleh za mafine, koji ste dobro nauljili.
https://www.coolinarika.com/slika/41233
7.
Pećnicu zagrejati na 200 C
8.
Peći oko 20 min, da pite porumene.
Posluživanje
za doručak ili večeru, uz jogurt ili pivo..svakako će vam prijati
Nema komentara:
Objavi komentar