Nesto sto mozete posluziti svojim ukucanima za fini nedeljni rucak ili svojim gostima za neko slavlje
2 cela komada pilecih grudi
8 sniti sunke,prsute ili speka sa vise mesa
8 sniti nekog topljivog sira ( ja sam koristila Havarti sa zacinima )
1/2 crvene paprike ( moze pecena iz zamrzivaca, samo je dobro ocedite)
1/2 zute ili zelene paprike (moze iz zamrzivaca)
100 gr plavog sira (Danish blue cheese, ili kako ga DaSilva zove,smrdljivka) ako ga nemate, upotrebite neki sir sa ostrijim ukusom
2 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja
1/2 kasicice soli
1 papir za pecenje
1 grancica ruzmarina
Priprema
1.
Meso oprati i osusiti,pa ga staviti u kesu za zamrzivac,ili izmedju providne folije pa ga "istucite" da vam omeksa.
U kesu ga stavljamo da vam ne bi prskalo svuda po kuhinji, da imamo manje za cistiti.
2.
"Istuceno" meso stavite na radnu povrsinu pa ga dobro razvucite.
3.
Na njega stavite po dve snite sunke,prsute ili speka ( kod mene je jedna jer su bile ogromne, ja sam dodala jos sa strane po 1/3 od parceta sunke).
4.
Na sunku staviti po dva parceta lako topljivog sira (Edam, Havarti).
5.
A na taj sir staviti pri vrhu plavog sira oko 25 gr snitu.
6.
Preko sira staviti dve snite crvene paprike i dve snite zelene paprike ( u mom slucaju zute)
7.
Sve dobro zamotati, pomazuci se prstima da vam punjenje ne ispadne.
8.
Napunjene rolnice pricvrstiti cackalicama da vam se ne bi deformisale prilikom pecenja
9.
Premazati ih cetkicom, sa mesavinom ulja i soli, stavite po malo svezeg ruzmarina, poslagati ih u posudi 20cm X 20cm,koju ste oblozili papirom za pecenje, da imate manje za prati i ribati i peci u prethodno zagrejanoj rerno na 200*C oko 30 minuta.
Ja sam moje na kraju okrenula i stavila ih ispod samo gornjeg grejaca da dobiju malo rumenu boju i sa druge strane.
Prilikom pecenja cete imati sokove koji ce biti ispustenin iz piletine i od sira, sacuvajte ih pa prelite peceno meso sa istim.
Posluživanje
Kod mene su bile telece snicle, jer ih je muz greskom izvadio iz frizera.
http://www.coolinarika.com/
EmoticonEmoticon