Brza i jednostavna priprema fondana na bazi meda. Masa je odlična za oblaganje torti i izradu figurica.
50gr margarina
1jušna zlica svijetlog meda(bagremovog,cvijetnog..)
pola vrećice želatine(mljevene bijele)
30ml ili 0,3dcl vode
600gr šećera u prahu(što sitnije mljevenog)
par kapi ekstrakta vanilije(ili bilo kojeg drugog bezbojnog)
Priprema
1.
Želatinu potopiti u vodi.U međuvremenu u lončiću otopiti med(paziti da ne prokuha),maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu, te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u praku kojeg smo prethodno isipali u malo veću zdjelu.Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa(kao tjesto za pizzu).Po potrebi dodavati šećera u prahu.
Posluživanje
Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1torte promjera 30x30.
Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa....(nije obavezno)
Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu.(trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna).
Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem.
Čuvati na sobnoj temp.Ako se masa ne potroši odmah...prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama.
Rok trajanja 90dana.
Izvor: coolinarika.com
EmoticonEmoticon