Zirovi-punjeni dzemom od kajsija ili sipka,umoceni do pola u finu,sjajnu glazuru od cokolade,pa uvaljani u kokos..
Testo:
250 g. masti
250 g. secera u prahu
2 vanilin secera
1 prasak za pecivo
500 g. brasna.
Za punjenje:
dzem od kajsija ili sipka.
Glazura:
100 g. cokolade za kuvanje
1 dl. mleka
2 kasike ulja.
Za uvaljanje:
– kokos ili mleveni orasi.
Priprema:
1. Penasto umutite mast sa secerom u prahu u van.secerom. Dodajte brasno,postepeno.
2. Zagrejte rernu na 120 C. Pomocu 2 male kasicice formirajte “Zirice”,stavljajte ih na
veliki pleh(od rerne)oblozen papirom za pecenje i pecite 60 minuta. (Ako se lepo ne
formiraju popravite ih prstima). Tako uradite i sa ostatkom testa. Pecene ohladite.
3. Lepite po dva keksica sa dzemom.
4. Na pari otopite cokoladu,dodajte mleko,kada se sve rastopi dodajte ulje. Dobicete
finu,sjajnu,gustu glazuru(poput kreme).
5. Svaki spojeni “Ziric”umocite do pola u glazuru i uvaljajte umocenu stranu u kokos ili
mlev.orahe.
www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon