Sezona je tikvica pa ko ih voli neka proba tikvice i na ovaj način, neće pogrešiti, mi smo uživali .
Sastojci 4 osobe
2 male tikvice
glavica crnog luka
2 čena belog luka
veza peršuna - ja sam stavila suvi peršun kupovni, bolji je sveži zbog ukusa i mirisa
1 dcl maslinovog ulja - može i manje
300 ml supe ( instant )
100 g neutralne pavlake ( u receptu stoji slatke pavlake )
so, biber
400 g Špageta Podravka ili slično
2 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
Priprema
1.
Tikvice oprati, očistiti i po potrebi oljuštiti ( ako su u pitanju uvozne italijanske zelene tikvice cukini, nije ih potrebno ljuštiti).
2.
Prvo svaku tikvicu preseći na pola, a zatim iseckati na tanke listiće.
3.
Oljuštiti i iseckati crni i beli luk.
4.
Peršun oprati, prosušiti i iseckati.
5.
Zagrejati u tiganju maslinovo ulje.
propržiti crni luk.
Kad postane staklast crnom luku dodati beli luk i tikvice.
6.
Pržiti uz mešanje i zatim doliti supu i pavlaku za kuvanje.
7.
Krčkati na blagoj temperaturi 10 minuta.
8.
Skuvati špagete.
9.
Razmutiti gustin sa malo mlake vode ( ili mleka, po želji ) i umešati u sos.
10.
prokuvati i skinuti sa ringle i dodati iseckan peršun.
Posluživanje
Procediti špagete i izmešati ih sa sosom.
coolinarika.com (Fotografkinja viva)
Unordered List
ponedjeljak, 30. svibnja 2016.
ŠPAGETE U SOSU OD TIKVICA - SUPER LJETNI RUČAK!
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon