ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

ŠPAGETE U SOSU OD TIKVICA - SUPER LJETNI RUČAK!

Sezona je tikvica pa ko ih voli neka proba tikvice i na ovaj način, neće pogrešiti, mi smo uživali .
Špagete u sosu od tikvica

Sastojci 4 osobe

    2 male tikvice
    glavica crnog luka
    2 čena belog luka
    veza peršuna - ja sam stavila suvi peršun kupovni, bolji je sveži zbog ukusa i mirisa
    1 dcl maslinovog ulja - može i manje
    300 ml supe ( instant )
    100 g neutralne pavlake ( u receptu stoji slatke pavlake )
    so, biber
    400 g Špageta Podravka ili slično
    2 kašike Gussnela Dolcela (gustina)



Priprema

    1.

    Tikvice oprati, očistiti i po potrebi oljuštiti ( ako su u pitanju uvozne italijanske zelene tikvice cukini, nije ih potrebno ljuštiti).
    2.

    Prvo svaku tikvicu preseći na pola, a zatim iseckati na tanke listiće.
    3.

    Oljuštiti i iseckati crni i beli luk.
    4.

    Peršun oprati, prosušiti i iseckati.
    5.

    Zagrejati u tiganju maslinovo ulje.

    propržiti crni luk.

    Kad postane staklast crnom luku dodati beli luk i tikvice.
    6.

    Pržiti uz mešanje i zatim doliti supu i pavlaku za kuvanje.
    7.

    Krčkati na blagoj temperaturi 10 minuta.
    8.

    Skuvati špagete.
    9.

    Razmutiti gustin sa malo mlake vode ( ili mleka, po želji ) i umešati u sos.
    10.

    prokuvati i skinuti sa ringle i dodati iseckan peršun.

Posluživanje

Procediti špagete i izmešati ih sa sosom.
coolinarika.com  (Fotografkinja viva)


EmoticonEmoticon