četvrtak, 7. travnja 2016.

NAJBOLJA GIBANICA KOJU SAM PROBALA, NI JEDNA NIJE OVAKO UKUSNA...

Dugo sam tražila što jednostavniju gibanicu sa sirom i napokon sam uspjela pronaći recept na jednoj internet stranici koji me zaista oduševio jednostavnom pripremom ali i okusom.


Sastojci
    500 g tankih kora
    od 350 -500 g sira
    1 čvrsti jogurt

    1 dcl mineralne vode
    4 jaja
    ulje za premazivanje kora
    sol

Priprema
    1.
    Umutiti jaja, jogurt i kiselu vodu, malo posoliti, probajte.
    2.
    U podmazanu tepsiju staviti 1/3 kora ali svaku posebno malo poprskati vrelim uljem ili namazati kistom.
Sir posolite i malo ga izmješajte možete dodati i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Staviti polovinu sira na kore,zatim ponoviti postupak, ponovo kore koje prskate ili mažete, ostatak sira i na kraju kore.
Gibanicu isjeći u pravokutnike, i gornju koru poprskati vreljim uljem, zaliti smjesom od  jaja, jogurta i malo soli.
    Peći oko 35 minuta na 180C.


EmoticonEmoticon